Hanukai ajándékozás

Hanukakor szokás a gyerekeknek ajándékot, pénzt adni, hogy ezzel is ösztökéljék őket a Tóra-tanulásra.

Nagyszerű ajándék

Részletek egy különleges könyvből, amely szórakoztatva tanít és ismerteti meg a zsidóság hagyományait.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Dr. Végházi István rabbi: Tanulságos mesék és példázatok 5-től 99 éves korig

v_agi 2010.11.01. 13:38

 

"Tanulságos mesék és példázatok 5-től 99 éves korig" címmel megjelent Prof. Dr. Végházi István rabbi  könyve! A könyvben található mesék a talmudi és midrási irodalmat, a haszid meséket és a világ különböző tájainak, korszakainak és nemzedékeinek történeteit elevenítik fel, melyek a zsidóság és az emberi bölcsesség kincsestárába tartoznak, és az egyetemes irodalom felbecsülhetetlen értékeit hordozzák. A könyvben 68 történet található 160 oldalon rajzokkal illusztrálva.

A könyv szerzője, Prof. Dr. Végházi István rabbi Magyarországon, Gyöngyösön született. 1962-től Dél-Amerikában élt, két évig Brazíliában tevékenykedett, majd 12 éven át Argentínában, Buenos Aires egyik legnagyobb közösségében volt vallási irányító, hitéleti vezető, szeretett rabbi. Később 6 évig dolgozott Kolumbiában, és életének utolsó 19 évét Chilében töltötte.

A könyvben olvasható többek között a "Miért tértek át a kazárok a zsidó vallásra?" című történet, illetve a "Tóra tokja és a hitetlen", mely a spanyolországi Zaragóza városának régi szokásáról mesél, hogy a közösség hogyan köszöntötte a királyt a díszes tokokban lévő Tóra-tekercsekkel... A könyvben található történetek sokszínűségét példázza "Az indián-zsidók mesélik"; "Az Ének hegye"; a "Napóleon és a szabó" vagy "A Szent Fal" című történetek, és a haszid rebbék világában, illetve az askenázi és a szefárd zsidó közösségekben született történetek.

Aki szeretné e könyvet elolvasni és másokat e könyvvel megajándékozni, kérem írjon a veghazi@freemail.hu e-mail címen, ahol közvetlenül a szerző családjától a legkedvezőbb áron juthat hozzá (1500.-Ft/db).

---------------------------------------------------------------

A könyvről az Új Élet 2010. április 15-i számában megjelent írás az alábbi képre kattintva olvasható el:

 

Címkék: tanulságos mesék példázatok zsidó mesék hanukai ajándék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hanukageld.blog.hu/api/trackback/id/tr992413562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása